Tydalsfestival’n – ved Syltoppens fot

Har vært på to festivaler i nærområdet så langt i sommer. Først Sommerfestivalen med 20.000 besøkende, kaldvær og regn. Sist helg Tydalsfestivalen med ca. 4.000 besøkende, godvær og sol.

Alle bildene/all pictures from Tydalsfestivalen.

I august blir det enda to muligheter. Selbufestivalen (gammeldans og danseband), og Barofestivalen (trekkspill og gammeldans).

Intensivt festival-trykk med andre ord, stort mangfold, og så trivelig det har vært på de to første, så kan det godt hende det blir mer.

Tydalsfestivalen er av de minste festivalene, og mest variert i Neadalen, med artister som Hans Bollandsås (bildet over), svenske Björn Rosenström,  Odd Nordstoga, Tydals egne, Tornado Gold, Staut og Henning Kvitnes. Vel og bra alt sammen, og for den som liker at det svinger, så var Bollandsås absolutt av de bedre.

Festivalen i Tydal satser dessuten stort på en familievennlig vri på dagtid lørdag. I år med blant annet unge Brian (8) tryllekunstner og festbandet Sie Gubba.

Festivalområdet på Stuguvollmoen må være av de beste i landet med den store gressletta, et naturlig amfi, utsikt til Stugusjøen den ene vegen, og mot de flotte Skardsfjella den andre vegen.

Do og sånt er ikke av det beste, men det blir et annet kapittel. Folk ser dessuten ut til å stortrives uansett.

Ikke minst i ølteltet. Lørdag kveld var det Folk Paa Tur som spilte i ølteltet mens det var pause på scenen. Og det var ikke måte på liv. Dansing på bordan – selvfølgelig!

Søndag var det fredelig og stille på Stuguvollmoen, i hvert fall etter at de siste festerne la inn årene på morgenkvisten. Fint da å rusle en tur langs Stugusjøen og hilse på en lemen som driver og spiser mose fra en stein i strandkanten. Etter hvert så lemenet at det hadde fått selskap, men uten å stikke av. I steden kom den en tur helt inn mellom beina på meg der jeg satt. Nysgjerrigper, og slett ikke sint eller redd. En spesiell avslutning på ei spesiell helg.

Flere bilder fra Tydalsfestival’n 2011.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s